Gids voor het kiezen van een koelcel voor CHR.

Gids voor het kiezen van een koelcel voor CHR.

01/03/2021 0 Door Siloe

Professionele apparatuur voor koude is onmisbaar in een restaurantkeuken of een bar. De naleving van de koudeketen in deze gebieden is onderworpen aan strenge voorschriften, de installaties moeten rigoureus en efficiënt zijn. De kwaliteit van de koelinstallatie hangt af van de goede werking van de activiteit van het bedrijf. De koelkamer is een gekoelde ruimte die gebruikt wordt in restaurants, slagerijen, delicatessenzaken, bakkerijen. Het is een apparaat voor de opslag en bewaring van levensmiddelen gedurende lange tijd, bij lage temperatuur, aangepast aan professionals voor catering, en maakt integraal deel uit van het respect van de koudeketen. De temperatuur van verse levensmiddelen moet zonder onderbreking worden gehandhaafd, vanaf de vervaardiging van het product tot de bereiding voor het koken. De producten die gewoonlijk in koelruimten worden aangetroffen, zijn voedingsmiddelen zoals vlees, vis, fruit en groenten, zuivelproducten, gebak, enz

Type koelruimte voor CHR.

chambre froide CHR De koelruimte is een gekoelde ruimte, maar de koude kan positief of negatief zijn. Met de positieve koelruimte kunt u voedsel voor korte tijd vers houden met een temperatuur tussen 0 °C en +10 °C. Dit koelsysteem is ideaal voor de bewaring van groenten, fruit, .. De negatieve kamer wordt gebruikt voor de opslag van bevroren of diepgevroren producten met een temperatuur tussen -18°C en -26°C. Ideaal voor het bewaren van vlees, vis, gevogelte, … Hier zijn enkele voorbeelden.

  • Compacte koelruimte :

Deze compacte koelcel is kleiner dan de modulaire koelcellen. Dit type koelruimte kan niet worden gedemonteerd. De compacte koelruimte is bedoeld voor de conservering van bereide en verpakte producten.

  • Modulaire koelruimte:

De modulaire koelruimte kan worden aangepast aan de installatie en het gebruik ervan. De modulaire koelruimte is opgebouwd uit verschillende geprefabriceerde modules zoals: panelen, vloeren, plafonds, wanden. Deze koelruimte heeft ook een isolerend paneel. Het voordeel is dat de modulaire koelruimte kan worden gedemonteerd.

  • Traditionele koelruimte.

Model van koelruimte voor CHR.

chambre froide

Mini professionele koelruimte:

Er is een professionele mini koelruimte, de breedte is 1360 mm. De diepte is 1360 mm en de hoogte is 2200 mm. De binnendiepte is 1200 mm. De binnenhoogte is 2040 mm. Wat de capaciteit betreft, kan de professionele mini-koelkamer tot 1500 liter bevatten. De isolatie is gemaakt van polyurethaan. De dikte van de panelen is 80 mm voor een positieve temperatuur en 100 mm voor een negatieve temperatuur. De vloer is gemaakt van gelakt en anti-slip staal. De deur is draaibaar, de afmeting is 800 mm. Het slot op het handvat heeft een sleutel. De minikoelruimte heeft 5 niveaus: legborden en roestvrijstalen roosters. Het vermogen van de koelruimte is 720 W. Het stroomverbruik is 850 W. Het nettogewicht van de professionele mini-koelkamer bedraagt 285 kg.

Modulaire koelruimte:

Dit zijn de kenmerken van een modulaire koelruimte. De breedte en diepte is 1210 mm. De hoogte is 2000 mm. De binnendiepte is 1200 mm. De binnenhoogte is 2040 mm. Wat de capaciteit betreft, kan de modulaire koelruimte 1500 liter bevatten. De isolatie is gemaakt van polyurethaan. De modulaire koelruimte heeft verwisselbare panelen. De temperatuur is 0°C/+5°C voor een positieve temperatuur en -18/-25°C voor een negatieve temperatuur. De deur van de modulaire koelruimte is draaibaar. De afmeting van de deur is 800 mm. Bovendien is het slot op het handvat voorzien van een sleutel. Dit type koelruimte heeft 5 niveaus van rekken: planken, roestvrij stalen roosters. De stroomvoorziening voor dit soort apparatuur is 230 V. Het vermogen is 720 W. Terwijl het stroomverbruik 850 W is. Het bevestigingssysteem van deze koelruimte is in haken. Het nettogewicht van de koelruimte is 285 kg. Het voordeel van dit soort materiaal is de gratis levering.

Uitneembare gekoelde kast/kamer:

Er is ook een uitneembare koel- of vrieskast. De breedte is 935 mm. De diepte is 995 mm. De hoogte is 2390 mm. De binnenbreedte is 855 mm. De binnendiepte is 855 mm. De binnenhoogte van deze kast is 1912 mm. De opslagcapaciteit van dit soort koelruimte is 1500 liter. De isolatie van deze koelruimte is gemaakt van polyurethaan. De paneeldikte is 40 mm. De demonteerbare koelruimte maakt deel uit van de monobloc-eenheid. De temperatuur is +2/+8°C. Naast de automatische ontdooiing is de vloer gemaakt van roestvrij staal en antislip. De deur van deze koelruimte is draaibaar. De afmeting van de deur is 800 mm, een handgreep met sleutelslot is toegevoegd. Dit soort kast heeft een 5 niveau rekken. De stroomvoorziening is 230 V. Het vermogen is 343 W en het stroomverbruik 850 W. Hij heeft een haakbevestigingssysteem en het nettogewicht van deze koelvitrine is 180 kg.

Koude kamer selectiegids voor CHR.

 choix-chambre-froide-pour-CHR De keuze van een koelruimte voor de CRH-sector, die onderworpen is aan een reeks strikte normen en voorschriften, is geen loutere formaliteit. Deze uitrusting is van vitaal belang voor de goede werking van het bedrijf. Hier zijn de essentiële zaken die u moet weten bij het kiezen van een koelruimte:

  • maak een schatting van de behoefte aan voedselopslag;
  • opteren voor :

-voldoende ruimte in de kamer; -een kwaliteit van thermische isolatie; -optimale isolatiedikte;

  • kies het koude materiaal:

-naar gelang van de aard en de kwetsbaarheid van de te conserveren producten; -met een geïntegreerde vloer (betere isolatie); -met accessoires voor de rekken; -met een krachtig model voor continu temperatuurbehoud;

  • zie facilitaire configuratie voor :

-de grootte van de koelruimte;

  • rekening mee te houden:

-de capaciteit van de koeleenheid; -energieverbruik; -het type toestel (schrijlings of aan het plafond bevestigd).

  • Begroting.

De prijs van een koelcel varieert naargelang : -Afmetingen; -dikte van de panelen; -vermogen van het toestel; -complexiteit van de installatie.