koelcel in een CHR inrichting, de voordelen.

27/02/2021 0 Door Siloe

In Frankrijk zijn de hygiënevoorschriften met betrekking tot de eerbiediging van de koudeketen zeer streng. De professionelen van een horecagelegenheid, cateringsector, voedingsindustrie, …, moeten over een koelruimte beschikken die aan hun activiteit is aangepast, om elke sanctie te vermijden. Koelkamers zijn essentiële professionele uitrusting in cateringbedrijven. Deze koelapparatuur voor professioneel gebruik werkt volgens hetzelfde principe als een huishoudelijke koelkast of vriezer, maar dan op grotere schaal. Het heeft veel meer vermogen nodig en de bediening is technischer. Deze koelmachine kan worden gebruikt om een temperatuur boven of onder het vriespunt te handhaven, afhankelijk van het soort producten dat moet worden bewaard of opgeslagen. Dankzij de modulaire afmetingen en de eenvoudige montage kan de professionele koelruimte worden gebruikt om grote hoeveelheden verse producten op te slaan en de versheid van bepaalde bederfelijke levensmiddelen te bewaren. Deze koelkist is verkrijgbaar in positieve en negatieve versies.

Soorten en modellen van koudeapparatuur die in een CHR-inrichting worden gebruikt.

chambre froide dans une installation CHR, les avantages. In de cateringsector (CHR) wordt de professionele koelruimte gebruikt voor de opslag en het behoud van de versheid en de smaak van voedingsmiddelen vóór de bereiding ervan in de keuken. Het is belangrijk de juiste keuze te maken bij de aankoop van deze koelapparatuur om de kwaliteit ervan te waarborgen en te profiteren van de voordelen van een langdurige houdbaarheid van het product, bij een professionele online of fysieke verkoper. Hier volgen enkele voorbeelden van de types en modellen van deze koelapparatuur. Wat betreft de soorten koelcellen.

• Compacte kamer :

Deze apparatuur is uitgerust met een ingebouwde koeleenheid. Deze compacte koelruimte kan worden gedemonteerd. Het maakt de bewaring van de verpakte producten mogelijk.

• Modulaire en demonteerbare kamer:

Deze koelinstallatie is een professionele koelruimte met een grote opslagcapaciteit. Het is perfect voor de catering, voor de opslag van voedsel en andere producten.

• Gebouwde kamer:

Het is een traditionele koelruimte. Wat betreft de koude kamer modellen. Een professionele koelruimte is een ruimte/koude kamer die is uitgerust met een ventilatiesysteem waarmee meer of minder koude lucht kan worden afgegeven. De professionals die het gebruiken zijn die in de catering- en levensmiddelenindustrie. De prijs is afhankelijk van het type en model. Er zijn twee versies van koelkamers: de positieve koelkamer waarin de producten koel kunnen worden gehouden met een temperatuurbereik tussen 0 en 10 °C en de negatieve koelkamer waarin de producten kunnen worden ingevroren met een temperatuurbereik tussen 0 en -40 °C, ideaal voor een slagerij. Er zijn ook andere versies van koelcellen voor het conserveren en bewaren van levensmiddelen, zoals de koelunit, de koelvitrine en de koelvitrine. Hier zijn enkele modellen van koelcellen.

• Positieve koude kamer 12 M3 (gekoeld 12 M3; prijs 3.799 euro): Deze koelinstallatie heeft een netto-inhoud van 6,9 m3 en een inhoud van 8,4 m3. Het temperatuurbereik van deze positieve koude kamer is van -4 tot +4 °C. De buitenconstructie van de koelruimte is gemaakt van gelakt staal en de vloer is van antislip roestvrij staal met een opslagcapaciteit van 1285 liter. Deze professionele positieve koelruimte wordt geleverd in 3 pakketten met accessoirekits. Deze producten zijn uit voorraad leverbaar.
  • De Professionele Negatieve Koude Kamer (prijs 1 432 euro, tweedehands): De professionele negatieve koelruimte is vergelijkbaar met een diepvriezer, omdat er producten met een lange verblijfsduur in kunnen worden opgeslagen. Deze professionele koelinstallatie heeft een opslagcapaciteit van 2823 liter. Het temperatuurbereik is -18 tot -23 °C. Het heeft een roestvrijstalen vloer en de buitenconstructie is van roestvrij staal. De negatieve koelruimte is perfect voor een slagerij. De levering van deze professionele uitrusting gebeurt in 3 pakketten met toebehoren; bovendien is deze koelbox perfect voor de CHR om hun service te vergemakkelijken. De producten zijn uit voorraad leverbaar.

Koude kamer in een CHR inrichting, de voordelen.

chambre froide négative

• Om de levensmiddelen goed te kunnen bewaren en vers te houden, is het belangrijk dat alle catering professionals (CHR) zich uitrusten met een kwalitatieve en professionele koelruimte om hun service in de keuken te vergemakkelijken.

Koelkamers bieden veel voordelen ten opzichte van standaard koelapparatuur (diepvriezers, …). Hier volgen enkele voorbeelden van de voordelen. Deze professionele koelapparatuur kan op maat worden gemaakt volgens uw keuze. De opslagruimte en de conservering van de producten zijn groter dan die van een koel- of vrieskist; in grote hoeveelheden over een korte of lange periode in vergelijking met standaardapparatuur. De conservering van bederfelijke produkten maakt het mogelijk de versheid en de smaak van het voedsel te behouden vóór de bereiding in de keuken tot aan de consumptie in de huiskamer. De professionele koelruimte is ontworpen om het binnendringen van warmte en vochtigheid tot een minimum te beperken, waardoor het energieverbruik wordt beperkt. De professionele koelruimte is gemakkelijk op te zetten en te gebruiken.