Rockcoverbands om je avonden te verlevendigen

31/12/2020 0 Door servo

Het organiseren van een partij kan een moeilijke taak zijn, vooral als het gaat om de keuze van de faciliterende groep. De sfeer van een avond is nauw verbonden met de muziek. Het is het sleutelelement van het succes. Als je een fan bent van John Lenon, Johny Halliday of de mythische Beattles, dan wil je waarschijnlijk dat je feestje gehost wordt door een band die je favoriete rocknummers kan laten herbeleven. Wat de aard van uw evenement ook is (verjaardagsfeestje, huwelijksfeestje of een feestje met vrienden), u vindt hier een lijst van op maat gemaakte rockcoverbands die uw avonden zeker zullen opvrolijken.

De omslagsessie

Cover Session is een Parijse band, overigens zeer bekend, bestaande uit twee zanger-percussionisten (cajon en lichte percussie) en twee gitarist-zangers met basklanken en sprookjesachtige effecten. Met een rijk repertoire van meer dan honderd nummers die Rock-Pop-Swing-Folk-Jazz-Funk, disco en French Song combineren, nemen ze je mee op reis. Van Aretha Franklin tot de Jackson Five tot Amy Winehouse en Edith Piaf, de band slaagt erin om nummers van verschillende stijlen te harmoniseren voor uw grootste plezier. Deze quatro zal uw speciale wensen op muziek zetten en de gasten de mogelijkheid bieden om zich desgewenst bij hen op het podium te voegen. Zij weten zich perfect aan te passen aan uw gasten, ongeacht hun leeftijd en smaak. U kunt hun universum ontdekken via de video’s van de reeds gemaakte covers. Ze bieden twee, drie of vierpersoonsshows aan. De tarieven variëren van 500 tot 1800 euro en nog meer, afhankelijk van de formule die bij u past. Aarzel niet om contact met hen op te nemen voor meer informatie over hun diensten.

De granieten smid

Als je een liefhebber bent van jaren ’70 rock, dan is The Granite Smith de band voor jou. Deze band, die bestaat uit 5 muzikanten, treedt sinds 2011 op in cafés, op privéfeesten en op andere plaatsen. Met hen is een muzikale reis naar het verleden gegarandeerd. Op het programma staan covers van Thin Lizzy, AC/DC, Mama’s Boy, Rory Gallagher, Trust, UFO. Ze zullen in staat zijn om te betoveren en zich aan te passen aan al uw evenementen (privéfeesten, feest- en bedrijfscomités, cocktails…). Ze bieden u ook de mogelijkheid om hun eigen rock-‘n-roll-composities te ontdekken.

Dixit Trio

Dixit Trio is, zoals de naam al aangeeft, een trio uit Lyon dat bestaat uit een zanger, een gitarist en een contrabassist. Hun specialiteit is om de rockhits van gisteren en vandaag te verslaan. Door hun universum heen, herbeleven ze de gedenkwaardige ritmes van Stevie Wonder, Bruno Mars of de prachtige composities van Amy Winehouse. Deze groep is zeer succesvol op de evenementen die zij organiseert, met name bruiloften. Dit, dankzij hun gemak in het mixen van zowel zoete als dansbare liedjes. De nauwkeurigheid van een slimme mix van gitaar, contrabas en zang zorgt voor een warme en dansende sfeer die de eigenheid van elk van hun optredens maakt. Ze bieden hun optredens aan vanaf 700 euro.

De Pulse

The Pulse is samengesteld uit ervaren muzikanten en is een band met een knowhow die uw gasten zeker zal bekoren. Ze behandelen klassiekers zoals Daft Punk, Stevie Wonder, Bruno Mars, de Red Hot Chili Peppers, maar ook James Brown, Pharell Williams, Michael Jackson. Ze zijn gevestigd in Toulouse en treden op in het hele zuidwesten van Frankrijk. Ze zijn regelmatig te vinden voor de animatie van verjaardagsfeestjes. Met hen kun je zeker zijn om te zingen en te dansen tot het einde van de nacht. Ze hebben een site waar je hun verschillende voorstellingen kunt ontdekken.

De straatmuzikanten

The Buskers is een band die als duo, trio en kwartet kan optreden voor uw evenementen. De band bestaat uit vier getalenteerde en professionele jonge artiesten die sinds 2003 samenwerken. Met een onuitputtelijk repertoire van beroemde normen herneemt de groep de populaire traditie van de 20e eeuw. Louis Armstrong en Ray Charles spelen samen met Serge Gainsbourg, the Beatles en Stevie Wonder in een intieme, verstilde en warme interpretatie. Hun succes is vooral te zien bij jubilea met hun omslagversies. Het bijzondere aan de band is dat ze een “jukebox”-formule hebben waarbij het publiek live in hun repertoire de nummers kiest waar ze naar willen luisteren! Voor uw avonden bieden ze u de keuze tussen drie formaties: een duo (gitaren, zang), een trio (gitaren, zang en contrabas) en een kwartet (gitaren, zang, contrabas en percussie). Je hebt ook de keuze tussen strikt klassieke rock of jaren ’50 rock optredens. In de loop van de avond zorgt de muziek voor een warme sfeer, die bevorderlijk is voor een context van reünie. Dankzij een muzikale animatie die zich aanpast aan uw smaak, afscheid nemen van de stilte, of van de ietwat koude sfeer van het begin van de avond. De muziek vult eventuele leemtes op en brengt een onmiddellijke gezelligheid. Je hebt een veelheid aan keuzes op het gebied van rockcoverbands. Dit is ook afhankelijk van uw budget.