Top 5 coverrockbands in Nederland

Top 5 coverrockbands in Nederland

31/12/2020 0 Door servo

Rock is een zeer populaire muziekstijl in Nederland. De meest gepassioneerde mensen komen samen om coverbands te vormen. Ze voeren meestal de grote klassiekers van rocksterren uit. Sommige van deze coverbands doen het beter dan andere vanwege hun talent en zijn in de loop der jaren beroemd geworden. Ontdek de beste rock coverbands van Nederland.

Lynx Coverband

Het is een groep van vijf leden. Jasper Lok is de gitarist van de band, terwijl Nick Renooji de zanger is. De twee drummers van de band zijn Wouter Zijlstra en Johan Eggermont. De verschillende leden van Lynx spelen al samen sinds de middelbare schooltijd toen ze op schoolfeesten bekende rocknummers hernamen. Deze passie voor muziek en voor legendarische muziek bleef intact, zelfs aan het einde van hun schoolcarrière. Dit is ook de reden waarom de groep heeft besloten door te gaan met het organiseren van feesten buiten de schoolomgeving. Tenten en concertzalen hebben logischerwijze de plaats ingenomen van schoolkermissen wat de plaats van optreden betreft. De coverband Lynx heeft een zeer breed repertoire. Met gemak covert hij legendarische nummers die over de hele wereld bekend zijn en aarzelt niet om enkele hits van de huidige muziek te spelen. Dus maak je klaar om te vibreren op het ritme van hun gitaar en de kracht van hun drums. Zij zijn zeker de beste rock cover band die er in Nederland is.

Empire Coverband

Terwijl de vorige groep het meeste waar voor zijn geld biedt, biedt deze zeker geen betaalbare tarieven. Het moet gezegd worden datEmpire een van de duurste coverbands van Nederland is. Maar niet elke euro die wordt uitgegeven om van de talenten van deze band te genieten, is een euro die onnodig wordt uitgegeven. De band biedt optredens die de beste liveshows van Queen waardig zijn. De uit Overijssel afkomstige band zet elk Nederlands podium in vuur en vlam met hun meest krachtige songs. Zij zijn zelfs bekend om hun beroemde GOLD standard die een mix is van energie, virtuositeit en levendigheid. Eén advies: zorg ervoor dat uw feestlocatie sterk genoeg is om de muzikale schokgolf van de band te weerstaan, voordat u uw toevlucht neemt tot het Empire. Bovendien moet worden opgemerkt dat deze groep ook gevoelige popsongs in zijn repertoire heeft; een muziekgenre dat beter geschikt is voor evenementen zoals bedrijfsfeesten of bruiloften.

8-PM Dé Coverband

Heeft u genoeg van rock cover bands die alleen een repertoire van vooraf vastgestelde nummers komen spelen? Bent u op zoek naar een band die in de eerste plaats communiceert met zijn publiek? Vink nu de naam van de 8-PM band aan in je notitieboekje. Het is vooral een coverband die ervan houdt om live te spelen. De mix tussen de stem van de leadzanger en de mannenstemmen van de band geeft een explosieve muzikale cocktail van genot. Het is gewoon onmogelijk voor het publiek om in het donker te blijven als 8-PM op het podium staat. Het enthousiasme van de groep is erg aanstekelijk. Ondanks de jeugdigheid van de groepsleden, zijn zij zeer ervaren. Hun repertoire omspant verschillende decennia van muziek. Ze variëren van het muzikale decennium van de jaren 70 tot nu. Natuurlijk is er goede rockmuziek, maar ook pop- en funknummers.

12 Dansen

Voor je verder gaat, moet je weten dat de naam van de band one-two-dance betekent. En om het publiek aan het dansen te krijgen, heeft de band twee zangeressen die tijdens de live-sessies worden begeleid door verschillende muzikanten. Daarnaast is er een dirigent, een toetsenist en een DJ. Een configuratie die een uitzonderlijke flexibiliteit biedt bij muzikale prestaties. De verschillende leden van de groep zijn beroepsmusici en oud-conservatoriumstudenten die bij elk optreden een zekere kwaliteit van muziek kunnen bieden. Bovendien moet erop worden gewezen dat de zangers van de groep in Nederland talrijke prijzen hebben gewonnen. Sommigen van hen hebben vele malen opgetreden op TV sets of op grote podia. De band is gespecialiseerd in het vertegenwoordigen van verschillende muziekstijlen, waaronder rock, pop en Nederlandstalige muziek. DJ Christoph neemt het meestal over tijdens pauzes als de band niet op het podium staat. Hij mixt verschillende nummers op verzoek van het publiek. Met 12Dance, is de muziek non-stop.

Coverband Bassta

Laatste Nederlandse band van onze top, Coverband Bassta verzorgt muzikale avonden op diverse muziekevenementen. Het is mogelijk hun diensten aan te bieden voor een huwelijk of een doop. De hoofdstem van de band is niemand minder dan Laura, wier betoverende stem al vele jaren verschillende scenes van de Nederlandse muziek charmeert. De andere muzikanten van de band doen hun uiterste best om haar bij elk van hun optredens te begeleiden. Het enige probleem met deze groep is hun reserveringssysteem. Het is niet mogelijk rechtstreeks bij hen te boeken. Het is noodzakelijk om via een reserveringssite te gaan die bekend staat als Bandzoeker.