Wat is een positieve koelcel?

Wat is een positieve koelcel?

27/02/2021 0 Door Siloe

Koelkasten worden over het algemeen in twee categorieën verdeeld, positieve-temperatuurkoelkasten die temperaturen boven 0°C hebben en negatieve-temperatuurkoelkasten die temperaturen onder 0°C hebben. De monobloc of bibloc koelcel met verschillende afmetingen (hoogte, diepte, breedte) is een grote gekoelde of gekoelde ruimte waarin mensen zich kunnen verplaatsen. De koelcel is een basisuitrusting, onontbeerlijk voor professionals. Omdat de koelcel een essentieel element is in het respect van de koelketen. Simpelweg omdat de hygiënevoorschriften zeer strikt zijn wat de naleving van het koudeketen-systeem betreft. Als de eigenaar van een restaurant niet over de juiste uitrusting beschikt, kan dit ernstige gevolgen hebben, zoals de sluiting van het restaurant. Bovendien komen hygiënische controles zeer vaak voor, zodat het belangrijk is goed toegerust te zijn om dronkenschap en de daarmee gepaard gaande ongemakken te voorkomen. Laat ons in dit artikel in detail uitleggen wat een positieve koelcel is

Het verschil tussen de twee soorten koelcels

Een koelcel of professionele koelcel met compressor en verdamper is een industriële installatie die wordt gebruikt voor de opslag van bederfelijke waren om ze koel te houden. Op die manier wordt de conservering van de producten gegarandeerd, ongeacht of het om levensmiddelen gaat of niet. Het kan het lichaam afkoelen door een deel van de warmte te onttrekken. De koelcel is zeer nuttig op verschillende al dan niet professionele werkterreinen om een betere bewaring te verzekeren. Het verschil tussen de twee koelceln, d.w.z. koelceln met een negatieve temperatuur en koelceln met een positieve temperatuur, ligt in hun werking met een gemiddelde prijs. In de koelcel of koelcel op negatieve temperatuur (monobloc of bibloc) is het bij het bewaren of conserveren van vlees of vis van belang te weten dat beide producten absoluut bevroren moeten zijn om de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Als de gebruiker de koudeketen niet respecteert, zullen er onzichtbare bacteriën op uw product achterblijven. Deze koelcel of negatieve koelcel met compressor en professionele verdamper kan extreem koele lucht onder 0°C genereren. De koudeketen wordt dus volledig gerespecteerd. Levensmiddelen kunnen langer worden bewaard. Dit type koelkast is ideaal voor slagerijen om grote stukken vlees te bewaren. Over het algemeen is de temperatuur van het negatieve elektrodecompartiment -18°C (en gaat tot -60°C). In tegenstelling tot de negatieve koelopslag kunnen in positieve koelcels of koelceln levensmiddelen niet te lang worden bewaard. Het voordeel van dit systeem is dat de temperatuur boven 0°C wordt gehouden. Deze ruimte binnenin maakt het mogelijk om groenten, fruit en zelfs zuivelproducten in een korte tijd te bewaren. Deze ruimte is meestal te vinden in de bedieningsafdeling van restaurants. In het algemeen ligt de temperatuur van het positieve elektrodecompartiment tussen 0 en 15°C. Het probleem met koelceln wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door het koelmiddel of de vloeibare koelvloeistof die vervolgens tot schimmelvorming leidt. In beide soorten koelcels is gas aanwezig.

De positieve koelcel

chambre froide Met een positief gekoelde kast wordt een koelcel bedoeld met een inwendige temperatuur van ongeveer 0°, waarbij de koeling in de meeste gevallen op iets hogere temperaturen wordt gehouden. De referentietemperatuur voor dit type kamer is gewoonlijk 3°C, maar kan variëren naargelang van het gebruik. Professionele positieve koelcellen zijn bijzonder geschikt voor de opslag of bewaring van producten omdat zij de producten koel en binnen handbereik houden, wat vooral nuttig is in restaurants die de klanten verse producten willen aanbieden. De meest professionele positieve koelcel wordt gebruikt in de levensmiddelensector: restaurantkeukens, voedingslaboratoria (slagers, bakkers, banketbakkers, traiteurs, enz.), bloemisten (gebruikt voor het kweken van breekbare bloemen om hun mooie vorm en kleur te behouden, sommige planten, bloemen of bomen moeten in een koele ruimte worden bewaard), supermarkten, transmissies, ziekenhuizen (sommige geneesmiddelen, vaccins of bloedzakjes moeten op een bepaalde temperatuur worden bewaard om hun vitaliteitssysteem in stand te houden). Er zij op gewezen dat de prijs van koelcels afhankelijk is van hun grootte en vermogen. Er zij ook op gewezen dat het koelmiddel of de vloeibare koelvloeistof storingen in een koelcel kunnen veroorzaken. De isolatiepanelen van de koelcel mogen niet worden verwaarloosd. Een positieve koelcel maakt het makkelijker voor de dienstgebruikers. Dit type koelcel waarborgt de kwaliteit van het geconserveerde voedsel.

Hoe werkt de koelcel?

chambre froide Het voedsel en de voedingskwaliteit van het voedsel of levensmiddel kunnen langer worden bewaard. Daarom moeten de producten of levensmiddelen bij een geschikte temperatuur in de koelkast worden bewaard, zodat de producten gedurende een lange periode na de oogst aan de consument kunnen worden geleverd. In feite is bevestigd dat bij temperaturen beneden kamertemperatuur het bederfproces kan worden vertraagd van drie tot vier dagen tot zes tot acht maanden, afhankelijk van de soort en de variëteit. Vóór installatie en gebruik is het van groot belang te weten welk type en welke maat (breedte, hoogte, diepte) geschikt is voor de klus. Niet alleen is het van cruciaal belang om de dikte van de isolatieplaten te kennen. De dikte van de isolatiepanelen van de positieve kamers bedraagt 60 mm, wat voldoende is om de inwendige temperatuur van de opslag- of bewaarruimte op peil te houden voor een betere voedselkwaliteit. Om nog maar te zwijgen van de plaats van het motorblok en de standaarddeur. Afgezien van het verschil in vermogen, is het werkingsprincipe van het koelcompartiment vergelijkbaar met dat van een koelkast. Het belangrijkste element in de werking van het koelgedeelte is de koeleenheid. De meest professionele installatie van deze laatste bestaat uit verschillende elementen: een vast groepsframe, een compressor die het basiselement van de koeling is (hij zuigt het gas aan), een condensator, een aansluitdoos om de nodige draden aan te sluiten en twee kleppen (één hoge druk en één lage druk). Zodra alle onderdelen geïnstalleerd en correct geïnstalleerd zijn, zijn er twee manieren om direct of indirect een gevoel van koude op te wekken. Eerst voert het koelmiddel of de vloeibare koelvloeistof koude lucht door het circuit. De gekoelde of gekoelde ruimte is ook een ruimte voor de behandeling bij lage temperatuur van houten meubelen, boeken, kunst, enz. Om de groep insecten op houten deuren te bestrijden. Om de toegang en het gebruik van een monobloc- of bibloc-koelkast te vergemakkelijken, zijn groepen accessoires dus onontbeerlijk en zeer praktisch. De koelcel is essentieel omdat ze het gasverbruik vermindert. Bijvoorbeeld, toegang voor een pallettruck of planken om gemakkelijker op te slaan of te bewaren en een goede organisatie. Er zijn ook andere groepen hulpmiddelen die worden gebruikt om de koudeketen te controleren, zoals een temperatuurregistratieapparaat of slagershaken om grote stukken vlees aan op te hangen. De prijs van koelcellen met verschillende afmetingen (hoogte, breedte, diepte) kan worden geraadpleegd op online verkoopsites.