Wat is het verschil tussen positieve en negatieve koelcel.

Wat is het verschil tussen positieve en negatieve koelcel.

27/02/2021 0 Door Siloe

In de catering-, voedings- en gezondheidssector moeten bepaalde hygiëne- en veiligheidsnormen in acht worden genomen omdat de regels met betrekking tot de koudeketen streng zijn Om de koudeketen te respecteren, nemen de meeste professionele koelceln deze maatregelen in acht om de voedselveiligheid van het etablissement te garanderen, maar ook om besmetting van de in de koelcel gekoelde producten te voorkomen Door te kiezen voor een professionele koelcel kunt u immers de koudeketen respecteren, en dus kwaliteitsvolle en verse producten serveren Een professionele koelcel is een gekoeld product waarmee producten gedurende een beperkte periode bij lage temperaturen kunnen worden bewaard Deze opslagruimte verbetert de conservering van levensmiddelen (vlees, groenten, fruit, vis), in zeer grote hoeveelheden.

Type koelcel.

De koelcel is een opslagruimte van variabele afmetingen die zeer geschikt is voor de opslag en conservering van allerlei levensmiddelen voor de cateringsector of serums en vaccins voor de ziekenhuisomgeving Hier zijn verschillende types en kenmerken van koelcels.

Soorten positieve of negatieve koelcels:

Modulaire en demonteerbare koelcel Dit koelproduct is verkrijgbaar in kits met isolerende of modulaire panelen De modulaire koelcel kan worden gemonteerd en gedemonteerd volgens uw keuze Deze machine werd snel in gebruik genomen

Gebouwd in geprefabriceerde koelcellen kamer: De constructie in de geprefabriceerde koelcel is gemaakt met muren gemaakt van geprefabriceerde panelen Deze koelapparatuur kan niet worden gedemonteerd koelcel traditioneel Deze koelcel biedt een doeltreffende isolatie om de warmteoverdracht te beperken.

Soorten verkoudheid:

De koelcel wordt verdeeld in twee categorieën koude: statische koude en geventileerde koude

Koeling static Koelkamer: Deze koelcel zorgt voor een natuurlijke verdeling van de koude in de koelcel. Geventileerde koelingDe koude wordt in de koelcel verspreid en gelijkmatig verdeeld door middel van een ventilatiesysteem Dit geventileerde koelsysteem vermindert de vochtigheidsgraad in de koelcel Het voorkomt vorstvorming en vermindert het risico van storingen Kenmerken: Dankzij de professionele positieve koelcel kunnen levensmiddelen in de kast op een temperatuur boven 0°C worden gehouden De negatief gekoelde koelcel daarentegen biedt een perfecte conserveringskwaliteit voor alle soorten diepgevroren en diepgevroren producten, zoals vlees en vis, bij een temperatuur van minder dan 0 °C in de kast Hier zijn een paar voorbeelden.

Positieve koelcel:

chambre froide Deze koelinstallatie is voorzien van 80 mm polyurethaan isolatie en geïsoleerde panelen Het temperatuurbereik is van 0 tot 15°C Bovendien heeft de geventileerde koelcel afmetingen als: breedte 1305 mm, diepte 1000 mm en hoogte 1000 mm De motor van dit gekoelde product is van het monoblok type De prijs varieert naar gelang van het soort product.

Negatieve koelcel:

chambre froide Dit type van negatief koud materiaal is uitgerust met de isothermische panelen van de koeleenheid met eenvoudige installatie De isolatie is 100 mm met afmetingen van 1400 * 2300 * 2600 mm, een diepte van 1100 mm tot 2600 mm en een hoogte van 2110 mm De deur is van het omkeerbare en draaiende type met automatische sluiting De negatieve koelcel heeft een intern temperatuurbereik van -18°C tot -40°C Afhankelijk van de grootte, kan het een rekken systeem hebben koelcel: de temperatuur van deze koelapparatuur kan dalen tot -70°C Het is ideaal voor het opbergen van vaatwerk en is bovendien gemakkelijk te onderhouden De prijs van de koelcel hangt af van het soort product.

Gebruik en bediening van de koelkast.

Over het gebruik: Een positieve koelvitrine heeft een korte houdbaarheid en wordt gebruikt voor de opslag van voedsel Voor de farmaceutische industrie wordt het gebruikt voor de opslag van geneesmiddelen, vaccins en bloedzakjes De negatieve gekoelde vitrine heeft een langere houdbaarheid en wordt gebruikt in de voedingssector om diepvriesvoedsel op te slaan en in de medische en ziekenhuissector om vaccins op te slaan Wat de werking betreft, werkt de positieve of negatieve gekoelde vitrine als een koelkast, behalve dat de stroom anders is Hij werkt met een koeleenheid.

Wat is het verschil tussen een positieve en negatieve koelcel?

De opslagtemperatuur van positieve koude produkten varieert van 0 tot 15 °C terwijl negatieve koude varieert van -18 tot -40°C Bovendien kunnen gekoelde producten met positieve koude-opslag voor korte tijd worden opgeslagen, terwijl bevroren producten met negatieve koude-opslag voor lange tijd kunnen worden opgeslagen.