Wat voor covers voor een rockband?

Wat voor covers voor een rockband?

31/12/2020 0 Door servo

Vandaag de dag zijn covers in de rockwereld een zeer belangrijk aspect in de ontwikkeling van artiesten. Het zijn intrigerende concepten en gewoon leuk. In feite is dit concept een manier voor een rockband om een radio-uitzending te krijgen om zich bekend te maken op het internationale en nationale toneel. Hier stellen wij u voor om de types van covers voor een rock band te ontdekken.

Fantastische covertypes voor een rockband

Cover versies zijn soms beter dan de originele nummers. Wij hebben voor u de beste covers voor een rockband op een rijtje gezet.

Thunder Road

Het moet gezegd worden dat dit stuk in het begin al een meesterwerk was. Het was het openingsnummer van Bruce Springsteen ‘s beste album Born to run, uitgebracht in 1975. Dit nummer werd in 2006 gecoverd door de rockband Tortoise met Bonnie Prince Billy en was een groot succes. Het Amerikaanse radiostation WXPN heeft er zelfs de eerste plaats voor gereserveerd. In het originele liedje deed Bruce een monoloog en legde aan zijn vriendin Mary uit dat ze geen schoonheid is, maar dat hij haar wel zo accepteert. Dertig jaar later doen de post-rock band Tortoise en zijn elementen het emotionele potentieel van het liedje teniet en vervagen de muzikale stof ervan. Thunder Road vindt zichzelf terug op zijn knieën in de muziekscene en op een veel waardigere manier.

Greenfield

Greenfield werd voor het eerst gezongen in 1960 door de Brothers Four. Het werd vervolgens gecoverd door Faultine in 2002 onder leiding van de Engelse producer David Kosten. De Engelse producer, die in die tijd zeer gewild was, kreeg de medewerking van vele grote nummers zoals Stipe de beroemde R.E.M.-zanger. Met dit lied kon de producer een nummer twee in de hitlijsten publiceren. Dit werk, een lied dat is opgedragen aan de groene velden die door de zon in verlegenheid zijn gebracht, eindigt in een eindeloze en al te klassieke liefdesaffaire.

Loop maar door

Het lied Walk on by is getekend door Burt Bacharach en Hal David, een van de vijf grootste duo’s in de popmuziek. Dit stuk werd voor het eerst gezongen door Dione Warwick in 1964 en 5 jaar later gecoverd door Isaac Hayes, het was een groot succes. De charme van deze melodie is zo direct dat het een beter cover-idee is voor een rockband. Het moet gezegd worden dat Isaac Hayes een zeer viriele stem had die dit op de radio gekalibreerde suikerklontje omtoverde in een twaalf minuten durende slow funk.

You’ll Never Walk Alone

Je hebt het waarschijnlijk al eerder gehoord, You’ll Never Walk Alone is een liedje dat al tientallen jaren bestaat. Het is inderdaad een liedje dat in 1945 werd gezongen door Christine Johnson en in 1963 werd gecoverd door Gerry and the Pacemakers. Het zal binnenkort meer dan vijftig jaar oud zijn, en er is geen reden om het succes ervan te laten ophouden. Het is een klassieker, geboren op de puinhopen van de Grote Oorlog. De evocatieve kracht ervan is nog steeds intact, dankzij de efficiëntie van de Liverpoolse band Gerry and the Pacemakers. Geboren door Richard Rodgers en Oscar Hammerstein, gaat dit lied in feite over duizenden families die een lid hadden op een begraafplaats of aan het slagfront. Er zijn andere soorten fantastische covers voor een rock band zoals :

  • The Way Young Lovers Do, in 1968 gezongen door Van Morrison en in 1994 gecoverd door Jeff Buckley
  • I Wanna Be Your Man, een nummer gecoverd door The Rolling Stones in 1963 en oorspronkelijk gezongen door The Beatles in hetzelfde jaar
  • Wat maakt het uit, een Smiths song uitgebracht in 1984 en gecoverd door Thee, gestrand paard in 2001;

Dan is er All Along the Watchtower, gezongen door Bon Dylan in 1967 en gecoverd door Jimi Hendrix in 1968.

Andere soorten covers voor een rockband

Er zijn verschillende soorten covers voor een rockband.

Toen ik op een morgen naar buiten liep

Het is een liedje van Bob Dylan dat in 1967 werd uitgebracht en in 2007 werd gecoverd door Mira Billotte. Het lied had jaren nodig om zijn meest ontroerende vorm te vinden. Het werd niet gesublimeerd door een levende rocklegende, maar door een underground artiest van New Yorkse origine. Inderdaad, zij is de leider van de band White Magic. Ze covert dit Bob Dylan nummer in 2007 onder haar eigen naam en zet een zeldzame prestatie neer. Het moet gezegd worden dat dit nummer een vleugje vrouwenstem en opmerkelijke geluidstechniek vereiste. U kunt ook de volgende soorten overdrachten hebben:

  • De Funeral Tango door Jacques Brel en gecoverd door Scott Walker;
  • Satisfied Mind door Porter Wagoner & the Wagonmasters en gecoverd door Jeff Buckley;
  • Lemon Incest door Serge Gainsbourg en gecoverd door Mick Harvey;
  • Teneg Haan door George Brassens en gecoverd door Enkh Jargal.

Hier volgen in een paar woorden verschillende soorten covers die door rockbands zijn gezongen. Je kunt ze gebruiken als inspiratiebron om zelf ook naam te maken in de muziekscene.